tisdag, oktober 10, 2006

Sparka igång gubbfan!

Den nya handelsministern Maria Borelius anlitade barnflickor svart under 1990-talet, med förklaringen att hon inte hade råd att betala dem vitt. Inte hade råd? Hon och hennes man tjänade enligt Dina Pengar över 16 miljoner kronor tillsammans under 90-talet, samtidigt som de 1996 deklarerade en förmögenhet på 3.2 miljoner kronor. Skulle de inte ha råd att betala en barnflicka vitt?

Borelius pressekreterare Markus Sjökvist kommer med en skön bortförklaring i DN:

Trots att makarna Larsson och Borelius, de gifte sig 2002, har fyra barn tillsammans och har levt tillsammans under hela 1990-talet menar Maria Borelius att anledningen till att man inte hade lagliga barnflickor var att paret hade skild ekonomi.

- De har helt separat ekonomi och har alltid haft det. Den här utgiften var något hon skulle klara av med sin egen lön, säger Markus Sjöqvist till Expressen.

Ursäkta mig, men var de inte två personer i förhållandet? Om nu
Borelius var så upptagen på sitt jobb, varför kan då inte hennes man, affärsmannen Greger Larsson, dra sitt strå till stacken och passa ungarna? Är det bara kvinnans ansvar att ta hand om barnen? Om inte, varför skulle då i så fall barnflickorna endast betalas av Borelius lön?

Maria, säg nu åt gubbfan att passa ungarna eller åtminstone dela på notan för barnflickan!


PS. Missa inte Ali Esbati

Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home