tisdag, september 05, 2006

Leijonborg avslöjad som lögnare

Först ljög partisekreteraren Johan Jakobsson om när han informerades om folkpartiets spionage mot socialdemokraterna. Igår sade han till Expressen att han fått uppgifterna om spionaget via massmedia; det visade sig dock att han känt till spionaget i ett halvår utan att ha gjort någonting.

Nu är det partiledaren Lars Leijonborgs tur att avslöjas som en lögnare. Leijonborg har konsekvent hävdat att han inte har känt till Jakobssons inblandning. Expressen skriver:

I måndags morse erkände Per Jodenius - och partisekreterare Johan Jakobsson hävdade då att Jodenius agerat ensam - något som Jakobsson i dag erkänt inte var sant.

I måndags morse sa Leijonborg:
- Vi har inte hunnit prata så mycket. Men vad jag vet har partisekreteraren inte känt till det här. Själv har jag inte hört talas om någonting.

[...]

Men i kväll i Aktuellts 21-sändning säger han plöstligt att han redan i söndags kväll fick reda på att Jakobsson känt till intrånget sedan i mars.
På en direkt fråga från Jarl Alfredius om han i går började ana omfattningen svarar Lars Leijonborg:

- Ja, jag visste ju att Johan Jakobsson känt till det här sedan den 15 mars, det berättade han ju för mig i söndags kväll.

Det är makalöst hur man som ledande politiker kan ljuga pressen rätt upp i ansiktet och tro att man kan komma undan med det, med tanke på den flockmentalitet som pressen besitter. Vad som är än mer anmärkningsvärt är att man gör det i slutspurten av en valrörelse!

Då en anställd vid socialdemokraternas partikanskli ertappades med att ha fört en mailkampanj mot Fredrik Reinfeldt kallade Leijonborg detta för ett "lågvattenmärke":

"Det är oerhört, men det mest oerhörda är att det är ett uttryck för en mentalitet hos socialdemokraterna"


Idag har alltså två politiker inom det folkpartistiska toppskiktet, partiledaren och partisekreteraren, avslöjats som lögnare. Är Leijonborg villig att skriva under på att skandalen ska ses som ett tecken på en mentalitet hos folkpartisterna?


Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 Comments:

Blogger Per Westberg said...

Leijonborg försökte beröma sig med att han fått beröm för hur han hanterat krisen. JAg har missat de källorna.

Man får väl anta att klantighet på klantighet beror på att pressekreterarna inte är på plats vare sig på LUF eller Folkpartiet.

Sparken respektiv time out hette det visst.

12:31 fm  
Blogger olydig said...

Man får väl anta att klantighet på klantighet beror på att pressekreterarna inte är på plats vare sig på LUF eller Folkpartiet. Sparken respektiv time out hette det visst.

:-)

12:34 fm  
Anonymous Anonym said...

Det har ju länge varit helt uppenbart att Lars Leijonborg och Maude Olofsson skulle ha varit fullständigt hopplösa (men säkert ganska rologa) som tilltänkta ministrar. Nu demonstrerar ju Lars Leijonborg det bara så mycket mera tydligt. Men nu bör man ju verkligen fråga sig hur informationen från folkpartiets spionage har spritt sig till övriga partier i alliansen? Speciellt folkpartiet har ju jobbat för att avlägsna alla partigränser inom alliansen, så det finns nog fler partisekreterare som sitter löst nu!

6:53 fm  
Blogger PKFV said...

Visst är det fascinerande hur borgarna vinklar det hela? Inte bara försöker man desperat tona ner vad som är den största politiska skandalen i Sverige sedan IB-affären, utan man lyckas på något helt surrealistiskt vis lämpa över skulden på sossarna.

Idag gjorde Niklas Ekdal på alliansens husorgan DN en fullständigt makalös jämförelse:

"En betraktare från exempelvis Vitryssland skulle förstå logiken i husrannsakan hos oppositionen två veckor före ett val, men för varje demokrat är mönstret djupt oroande."

Behövs kommentar?

1:44 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home