måndag, september 04, 2006

Folkpartiets Watergate?

Dagens Industri avslöjade i morse att intrång har skett i socialdemokraternas interna datornätverk, intrång som kan kopplas till folkpartiet. Efter avslöjandet släppte Folkpartiet en pressrelease där en 24-årig anställd vid liberala ungdomsförbundet pekades ut som den skyldige. Precis som vid kristdemokraternas spionage mot socialdemokraterna är det alltså ungdomsförbundet som får bära hundhuvudet och ta smällen, i hopp om att distansera moderpartiet från det inträffade. Trots detta går det inte att bortse ifrån att partiet vid ett flertal tillfällen haft en väldigt märklig timing i sina utspel, något som kanske kan tyda på att partiet har utnyttjat information de kommit över i spionaget mot socialdemokraterna.

Givetvis höjs röster om att det hela är ett välplanerat utspel från socialdemokraterna i hopp om att ta fokus från alliansens politik, en teori som bland andra den alltid så Fair and Balanced Henrik Brors för fram i sin "analys" i Dagens Nyheter. Kritiker menar att Socialdemokraterna har haft lång tid på sig att utreda intrången som inleddes i november förra året, och att det inte kan vara en slump att de läcker det hela till pressen just nu.

De har dock missat en sak: Det var inte socialdemokraterna som läckte spionaget till pressen. Det var enligt Dagens Industri en källa inom folkpartiet som "hört talas om dataintrånget och reagerat på de smutsiga arbetsmetoderna inom partiet" som tog kontakt med tidningen. Dagens Nyheter skriver att socialdemokraterna tidigare har haft sina misstankar, men att det var "först efter att DI:s reporter berättade om inloggningarna som dataintrånget uppdagades". Enligt Dagens Industri tillsattes socialdemokraternas utredning först i onsdags efter att tidningen kontaktat partiet, och utredningen blev inte färdig förrän igår.

Det blir därför extra roligt att läsa de desperata kommentarerna från diverse högerkommentatorer på Dagens Industri och Ali Esbatis sida, som gör sitt bästa för att lägga skulden av det inträffade på socialdemokraterna själva.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Frankie said...

Folkpartispionen heter Per Jodenius!

3:58 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home