tisdag, september 05, 2006

Folkpartiets partisekreterare avgår

Ett par timmar efter att Lars Leijonborg bedyrade att han har fullt förtroende för partisekreteraren Johan Jakobsson efter att det uppdagats att han haft kännedom om folkpartiets spionage i ett halvår utan att göra något åt det, så meddelar TV4 att Jakobsson avgår med omedelbar verkan.

Enligt Jakobsson så sade redan i mars han åt den spionerande folkpartisten Jodenius att "upphöra med intrången, och gå ut med det inträffade offentligt". På dagens presskonferens ångrade Jakobsson att han inte kollat upp om Jodenius faktiskt gjort som han blivit tillsagd; "bland alla andra arbetsuppgifter en partisekreterare och småbarnspappa har föll det bort från min agenda".

Tror verkligen Jakobsson att vi skulle gå på snacket att han glömde kolla i media om spionagehistorien hade publicerats eller inte? Tror han inte själv att det hade blivit en mediastorm om det hade kommit fram att folkpartiet spionerar på socialdemokraterna, precis efter att de själva satt sig på en piedestal i samband med socialdemokraternas mailkampanj mot moderaterna? Tro mig, oavsett om Jakobsson hade öppnat tidningen själv eller inte, så är jag relativt säker på att någon av pressekreterarna hade informerat honom om publiceringen av skandalen. (Å andra sidan var ju presschefen själv med att mörka skandalen, så vem vet?)

Många undanflykter har jag hört, men det här var en av de absolut sämsta.

Som om det inte vore nog med det, så har Jakobsson dessutom ljugit för media om när han fick reda på spionaget. Igår sade han till Expressen:

"Jag har fått uppgifter om det här via massmedia"

Det är alltså rakt av en lögn. Jakobsson har vetat om spionaget mot socialdemokraterna i ett halvår utan att göra något. Som bloggen Utsikt från höjden skriver så är frågan om det överhuvudtaget går att lita på vad folkpartiet säger i den här frågan.


Jinge skriver:


Han har dessutom haft kontakt med Marita Ulvskog utan att meddela detta till henne. Flera gånger dessutom, och så sent som i mars, efter att han fått kunskap om detta träffades alla partisekreterarna och pratade etik inför valrörelsen. Han nämnde ingenting om detta och såg inte heller till att intrången i socialdemokraternas datasystem upphörde.

Han är skyldig att polisanmäla ett pågående brott om han känner till det, och är han inte tvungen att göra det så är det totalt omoraliskt att låta det fortgå utan vidare åtgärd. Det enda jag är helt säker på i nuläget är att det kommer att rulla många huvuden i den här härvan.

Hur länge ska de "liberala" kommentatorerna stoppa huvudet i sanden och skylla på en ungdomsförbundare? Spionskandalen har nått den yttersta partitoppen, och frågan är mycket riktigt hur många fler huvuden som får rulla i den här härvan. Vad visste Leijonborg? När visste han det?
.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home