onsdag, september 06, 2006

Vad vet Reinfeldt?

Fredrik Reinfeldt har idag uttryckt sitt stöd för Lars Leijonborg, som har ljugit om sina kunskaper angående folkpartiets spionhärva. Som de flesta andra borgerliga kommentatorer så fokuserar han på Marita Ulvskog, i ett uppenbart försök att avleda uppmärksamheten från "alliansen".

Vad som dock är talande är att han är väldigt svävande i sina svar på direkta frågor om moderaterna kan ha haft kännedom om dataintrånget:

Nu är det ju några av oss som har varit med ett tag och känner till den där typen av dyngspridarfrågor. Jag vill bara påpeka att detta handlar om en enskild händelse i folkpartiet, som har lett till konsekvenser och nu följer en rättslig prövning.

Vad som är talande är att han faktiskt inte svarar på frågan om moderaterna hade kännedom om intrånget eller inte, istället kommer en tirad om "dyngspridarfrågor". Vet Reinfeldt någonting som han inte vill ska komma ut? SannBlogg har en intressant teori:


Min egen teori och uppfattning är att informationen som olagligen införskaffats från Socialdemokraternas intranät har använts högt upp i Fp:s partiledning och med tanke på alliansens granskningsgrupps roll och uppgift så förvånar det mig inte alls om även personer i den gruppen är införstådda.

Det skulle nämligen kunna vara en förklaring till att de tre övriga allianspartierna lägger locket på.

Med tanke på partiernas nära samarbete i "alliansen" så är det inte en alltför avlägsen tanke att även de andra partierna har haft nytta av uppgifterna som hämtats från socialdemokraternas interna nätverk. De kanske inte har varit medvetna om att uppgifterna som folkpartiet har presenterat är ett resultat av spionage, men de kan likväl ha haft nytta av dem.

Varför annars detta svävande svar av Reinfeldt?


Jag kommer osökt att tänka på en replik i filmen Alla presidentens män, som ironiskt nog handlar om Watergateskandalen, där Washington Posts chefredaktör Ben Bradlee säger:

All non-denial denials. They doubt our ancestry, but they don't say the story isn't accurate.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Läs Jinge och Röda Raketer

4 Comments:

Anonymous Staffan said...

Ja, och minns hur annorlunda alla på den kanten agerade när det var (s) som stod i skottgluggen. När Danielsson slirade med sanningen var det minsann ingen folkpartist eller moderat som sa, låt oss lägga detta bokom oss nu och fokusera på sakfrågorna.


Denna valrörelse har aldrig handlat om sakfrågorna. Alliansen och moderaterna mest har ju gjort en poäng av att det är MAKTSKIFTE som är huvud fokus, inte sakfrågor.

I och med att (s) stått för skandalerna hittills har mn kunna spela förtroendekortet. "Vi har samma politik men vi kan leda bättre".

Nu när taktiken har "back-fired" vill man prata sakfrågor igen.

11:01 fm  
Anonymous Anonym said...

Lena Sundströms beskrivning av Fredrik Reinfeldt som

"En annan ledare kallar sig för "utmanaren" samtidigt som han ser ut som en liten skolpojke som står och drar sig i snoppen när han får audiens hos Angela Merkel."

Är mycket passande:

12:33 em  
Blogger Ulf Bjereld said...

Jag kommer osökt att tänka på repliken "Never trust a man who says 'Trust me'", ut fina filmen "Blaze" (Paul Newman, 1989).

11:15 em  
Blogger olydig said...

:-)

1:32 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home