fredag, oktober 13, 2006

Bra timing, Reinfeldt!

Är det någon som kommer ihåg hur det lät för någon månad sedan då sossarna kallade till presskonferens angående folkpartiets spionage? Tongångarna var i stil med att det var lite för bra timing att göra det just då, och att Persson försöker avleda uppmärksamheten.

Gissa vad Reinfeldt gjorde idag, efter en hektisk vecka av avslöjanden om brottslighet hos hans ministrar. Han kallade till presskonferens om att någon hade hittat säkerhetskopior av mejltrafiken vid tiden för tsunamikatastrofen. Bra timing, Reinfeldt!

Helle Klein skriver på sin blogg:

Stackars Fredrik Reinfeldt. Hans försök att styra om mediedrevet mot hans ministrar till Tsunamifrågan gick inte så bra. Ett står massmediauppbåd väntade i Rosenbad. Det statsministern hade att säga var att man hade hittat några band i ett skåp i en källare som verkar vara säkerhetskopior på regeringskansliets mejltrafik under Tsunamikrisen men som är i oläsbart skick...

Hängde du med?

Journalisterna undrade varför det var så upprörande och Reinfeldt svarade att det var inte säkert att det var upprörande men de har bett katastrofkommissionens ordförande Hirschfeldt att titta på materialet. Det är väl bra. Allt som kan berätta om vad som gjordes och inte gjordes är bra om det kommer allmänheten till del. Men varför kalla till presskonferens? Reinfeldt hade ju absolut inget att säga.

Inte så lyckat, Reinfeldt.

Liberala Expressen är inte heller så imponerad av Reinfeldts presskonferens:


Ingen förstod presskonferensen om hemliga tsunamiband som hade oläsbart material. I stället tvingades statsministern svara på frågor om handelsminister Borelius ekonomiska affärer.


Expressens politiske kommentator, Anders Jonsson, intervjuas i en annan artikel:


Expressen.se:s politiske kommentator Anders Jonsson menar Reinfeldt antagligen inte hållit presskonferens angående de nya uppgifterna om det politiska läget varit ett annat.

- I normalfallet hade väl journalisten fått ta del av det här och kunnat publicerat det på egen hand. Nu använder regeringen det här som en möjlighet att dra uppmärksamhet från granskningen utav Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò, säger han.

Inte särkilt förvånande så tar borgerlighetens propagandaorgan Svenska Dagbladet rygg på moderaterna:

Att inbjuda till pressträff för att berätta om banden - som inte kommer att vara i läsbart skick förrän om några veckor - kommer säkert att avfärdas av många som en avledningsmanöver i ett läge där två av de nya ministrarna är under hård press. Men vad skulle Reinfeldt göra? Undersöka dem på egen hand? Gissa vilka anklagelser för mörkande som det skulle ha givit upphov till.


Givetvis förväntar vi oss en enorm upprördhet över att statsministern har mage att hålla en presskonferens vid ett märkligt tillfälle. Jag förväntar mig brösttoner från bland andra Christina Linnea Örtendahl (skånemoderat), Göran Benedicks (ledamot för folkpartiet i Gnesta), Jonas Rask (valombudsman åt centerpartiet i Gävleborg), Staffan Werme (folkpartistisk ledamot i kommunfullmäktige i Örebro), men också allsköns bloggare såsom Per Hagwall, Gertkvist, , Stefan Olsson och Lennart Regebro.

Jag ser fram emot hur de kommer chockrasa över statsministerns kanske lite alltför goda timing.


Andra bloggar om: , , , ,

1 Comments:

Blogger Jonas Rask Samuelsson said...

Nu får du din kommentar.

8:01 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home