lördag, juni 10, 2006

Israel slår till igen

"Den enda demokratin i regionen" slår till igen, den här gången genom att flyg- och artilleristyrkor slog till mot en strand i Gaza. Attacken resulterade i minst sju döda, varav tre av de mördade var barn. Givetvis så hotar nu Hamas att bryta sin ensidigt upprätthållna, 16 månader långa, vapenvila. Och nu har Israel fått precis som de vill.

Israel har som bekant befunnit sig i den prekära situationen att de har vägrat förhandla med palestiniernas representanter Hamas, trots att de är demokratiskt valda av det palestinska folket. Avsaknad av en demokratisk motpart har för israelerna tidigare varit en anledning till att inte förhandla, och när en sådan demokratiskt vald motpart finns, så duger inte det heller, eftersom palestinierna hade mage att välja "fel" alternativ.

Så först har man försökt att isolera Hamas genom stöld av palestinska skatteintäkter, en summa som uppgår till ungefär 400 miljoner i månaden. Israels husse USA har givetvis backat upp Israel genom att kräva tillbaka 400 miljoner dollar som som den palestinska myndigheten fått i bistånd, och hotar dessutom med att strypa allt stöd till Palestina i fortsättningen. Knähunden EU, som vanligt livrädda för att stöta sig med USA och Israel, valde att även de strypa allt direkt bistånd till den palestinska myndigheten.

Följande skrev jag 14 februari:

Förhoppningen är alltså att palestinierna skall bli missnöjda och välja in mer moderata krafter istället för Hamas. Det är inte särskilt förvånande att man inte beaktar den andra, kanske mer troliga reaktionen, nämligen att Hamas kommer ge upp de demokratiska eller parlamentariska ambitionerna och istället radikaliseras ytterligare. För varför skulle de ställa upp på det smutsiga demokratiska spelet om det är på det här viset som de behandlas?

Nu har jag till viss del ändrat uppfattning. Nu är jag av den bestämda uppfattningen att Israel mycket väl har räknat med att Hamas kommer ge upp de demokratiska eller parlamentariska ambitionerna och avbryta sin vapenvila. I och med det så har ju Israel fått precis som de vill. De kan peka på de ack så onda och militanta palestinierna och säga: "De där kan vi sannerligen inte förhandla med". Inga fredsförhandlingar, utan Israel kan fortsätta med sin självpåtagna roll som oskyldigt offer i konflikten, och tryggt fortsätta med sin blodiga ockupation. Givetvis uppbackade av diverse nyttiga idioter i det svenska "liberala" lägret.

Är det så här demokrati ser ut enligt "liberalerna"?
.

6 Comments:

Blogger yabosid said...

Kommenterat massakern här.

10:22 em  
Anonymous Anonym said...

En sak är kanske lite intressant.
Om tysken slog juden, och juden slår palestiniern, vem kommer då palestiniern slå i framtiden?

11:19 fm  
Blogger kagemusha said...

"Inga fredsförhandlingar, utan Israel kan fortsätta med sin självpåtagna roll som oskyldigt offer i konflikten, och tryggt fortsätta med sin blodiga ockupation."

Nu är det så att israel har dragit sig tillbaka från gaza och man har sagt att man kommer fortsätta med västbanken. trots detta fortsätter raketbeskjutningarna från gaza. israel är den enda part som gör något för fred. Hamas däremot har alltid försvarat terror

1:06 em  
Blogger olydig said...

Att Israek skulle ha avbrutit ockupationen av Gaza är fullkomligt nonsens.

Gaza är inget annat än en bantustanstat,. Ockupationen fortsätter, och Gaza skall sättas på en svältkur, enligt Ehud Olmert.

Men det är en propagandaseger för israelerna, som har lyckats lura i sina mecenater inom högern att ockupationen av Gaza har upphört.

Om tysken slog juden, och juden slår palestiniern, vem kommer då palestiniern slå i framtiden?

Exakt. Dessutom kan man se det så här: Judarna lyckades få en egen stat efter en lång terrorkampanj. Vad tror du det säger palestinierna? Monkey see, monkey do...

1:42 em  
Anonymous Anonym said...

"Om tysken slog juden, och juden slår palestiniern, vem kommer då palestiniern slå i framtiden?"

Svar:
Ingen alls så länge de inte utsätts för folkmord övergrepp och aggressioner.

En relevantare fråga; Varför skall Palestinierna betala i blod och mark för påstådda brott som andra begått?

Varför ligger inte Israel i €Uropa?

11:45 fm  
Blogger yabosid said...

Resultatet "utredning" av händelsen är helt flippad. Det var tydligen inte IDF som låg bakom attacken, utan en av Hamas ditplacerad mina. Trots att bevisen säger motsatsen.

2:32 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home