onsdag, oktober 18, 2006

Vill Reinfeldt kännas vid sina ord?

Hans Dahlqvist skriver idag en fantastisk krönika i Aftonbladet om den moderata dubbelmoralen i ljuset av hans ministrars brottslighet. Reinfeldt står med sina valpögon och stöder sina ministrar med argumentet att "det finns inga ofelbara människor".

Undrar om han idag vill kännas vid sin krönika i Göteborgs Posten som han skrev den 28 december 2004, där han ojar sig över fusk och omoral och intressant nog pekar ut "civil olydnad" som något odemokratiskt:

Med denna girighet hotas de värderingar och den moral som bär upp ett fungerande samhälle; att man ska arbeta och göra rätt för sig, att man ska ta ansvar för sina handlingar och hjälpa dem som har det svårt. Fusk, fiffel och likgiltighet kommer i dess ställe. Vi kan i dag se hur ett nytt samhälle avtecknar sig, där det inte längre är fel att sätta sig upp mot lagar och regler eller att skapa sig sina egna normsystem.

För den här typen av grupperingar är det egna uppsatta regler som gäller, inte demokratiska värderingar eller de lagar vi gemensamt satt upp. Deras uppmuntran till fusk och vandalisering vittnar om en samhällssyn där det bara är den som hänsynslöst tar för sig som ska få sin vilja igenom. Priset får alla hederliga och hårt arbetande människor betala.

Läs Dahlqvists krönika i Aftonbladet, men missa framförallt inte Reinfeldts krönika i Göteborgs Posten, som är ett absolut måste. Maken till dubbelmoral har sällan skådats. Krönikan borde även läsas av alla de högerbloggare som ivrigt klappade händerna åt ministrarnas "civila olydnad", det vill säga deras girighet och omoral - vilket var precis det som Reinfeldt vände sig mot i hans krönika i Göteborgs Posten.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vilka jävla hycklare moderaterna är! Undrar hur många som ångrar sina röster på dem nu. Jävla fifflarparti.

7:22 em  
Anonymous Lasse Strömberg said...

Tack för den länken! Den artikeln i GÅ borde ingå i undervisningenom hur man kan manipulera folk med obekräftade påståenden som i själva verket är tvärtom.
De orden borde Fredrik Reinfeldt få äta upp!

10:37 em  
Anonymous petra li said...

Det här är ju ett typexempel på projektion. Det är "de andra" som fuskar och fifflar - inte "vi"... Och sen visar det sej att det just var de där "vi" som fuskade och fifflade, så hur är det då med "de andra"?

Man känner andra som man känner sej själv - heter det ju också - och det beror på att man projicerar ut sitt eget och tror att andra är såna också.
(Sen finns det de som menar att projektion enbart betyder att man lägger ut det som man förnekar hos sej själv - men den förklaringen funkar också i detta läge.)

Så den som tror gott om andra är en god människa??? :-)
Eller "omedvetet god"?...

10:40 em  
Blogger Ulf Bjereld said...

Detta måste vara rekord i kappvändande...

10:40 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home