måndag, oktober 16, 2006

Stegö Chiló avgår

Det kommer inte så någon större skräll, men för ett par minuter sedan släppte Statsrådsberedningen ett pressmeddelande där Cecilia Stegö Chiló meddelar sin omedelbara avgång som kulturminister.

Genom att inte betala TV-avgift och att anlita s.k. svart hemhjälp, har jag under tiden innan jag blev statsråd begått förseelser som inte är acceptabla, men som jag på alla sätt försökt att rätta till. Den ambitionen har nu stoppats av Radiotjänst i Kiruna AB och Svenska Transportarbetarförbundets polisanmälningar.


Det är ju fruktansvärt patetiskt att skylla på de som har mage att polisanmäla henne. Hon har ju brutit mot lagen! Förväntar hon sig särbehandling? För övrigt, vem är det som har hindrat henne att göra rätt för sig? Patetiska undanflykter av fd. kulturministern. Det är som ordföranden för Transportarbetarförbundet, Per Winberg, säger till Aftonbladet:

Vi har inte stoppat någonting, det har hon ju gjort själv genom sitt agerande. Det är hennes eget ansvar och ingen annans. Hon får ta konsekvenserna av sina handlingar precis som andra får göra [...] Alla kan begå fel men när man har gjort ett notoriskt åsidosättande av lagar och regler då ska man åka ut.

Pressmeddelandet fortsätter:

Jag har blivit föremål för mycket värme, men också mött en stor oro: Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor?


Det kan vara en mening för borgarna att lägga på minnet nästa gång det handlar som politiker som köper godis på fel kontokort. Eller varför inte politiker som köper bostadsrätter och herrgårdar eller låter sina barn gå i friskolor; handlingar som, till skillnad från de borgerliga ministrarnas, inte är brottsliga på något sätt, men som högern förfasades över då det begavs. Skönt att se att de har fått en mer pragmatisk syn på politiker som människor.

Cecilia Stegö Chilò ger inga ytterligare kommentarer under måndagen av hänsyn till budgetpropositionen.


Och ändå kan jag inte låta bli att tänka på att man höll på den här avgången, just för att slippa diskussion om sakfrågor i budgeten som presenteras idag, nämligen hur den är till fördel för den rika överklassen och direkt skadlig för låginkomsttagare, arbetslösa och sjukskrivna.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger Gustav Lundblad said...

"Direkt skadlig för låginkomsttagare". Du far med osanning, olydig.

9:50 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home