måndag, april 16, 2007

Vad var det vi sa?

Inga direkt överraskningar i den nya budgetpropositionen. Alliansen är sin vana trogen i sitt förakt för arbetslösa och sjuka människor och sparka på de som redan ligger. Ingenting nytt alltså. Det ska i och för sig bli intressant att se resultatet av Allianzens expansiva politik i högkonjunkturens Sverige. Räntehöjningar till över 4-5 procent är inte helt omöjliga, och då blir det intressant att se vad som händer med sysselsättningen. Som vanligt så blir det de sjukt, arbetslösa och låginkomsstagare som får finansiera borgarnas eskapader. Det är inte första gången som borgarna slänger ut stålar som fulla sjömän, och som vanligt är det väl vi andra som får städa upp efter dem.

Men det är lite roligt att läsa om Sveriges ekonomiska situation: "Det här är de starkaste statsfinanserna på tio år, och det är en stark utveckling vi ser framför oss", säger Anders Borg till Aftonbladet. Enligt pressmeddelanden från Finansdepartementet så är svensk ekonomi mycket stark, med stigande sysselsättning och tillväxten skrivs upp till 3.7 procent.

Vad som är så lustigt är att den här utvecklingen är precis det budskapet som bl.a. sossarna (låt vara aningen opedagogiskt och oinspirerat) försökte föra fram i valrörelsen, endast för att mötas av borgerliga domedagsprofeter som målade upp en nattsvart bild av den svenska ekonomiska utvecklingen, och ylade om att systemskifte var absolut nödvändigt. Debattörer som Ali Esbati försökte (och försöker fortfarande) outtröttligen att visa på att Sveriges ekonomiska situation inte är så hopplös som högerspökena vill ge sken av, endast för att mötas av hån och smutskastning av högertrollen på nätet.

Nu, så tidigt som ett halvår senare, är alltså svensk ekonomi exceptionellt stark, alltså ungefär som vänsterblocket har försökt förklara. Så det kan gå.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home