torsdag, mars 01, 2007

Svenska Dagbladet: Fair and Balanced

Alliansens propagandaorgan Svenska Dagbladet publicerar idag en TT-artikel om allianzens förslag om att sänka kostnaden för att köpa "hushållsnära tjänster", som det heter på borgerligt nyspråk att skaffa en piga. De kompletterar artikeln med en webfråga där läsarna får säga sitt om pigavdraget. De svarsalternativ som SVD bjuder på belyser med all önskvärd tydlighet deras opartiska och granskande hållning:För den som inte kan se bilden så lyder frågan: "Skulle du köpa städhjälp om det var hälften så dyrt som idag?"

Svarsalternativen är:

  • Ja
  • Nej, det är ändå för dyrt
  • Jag har redan städhjälp

Intressant nog så erbjuds man inte ett svarsalternativ i stil med, "nej, jag städar själv" eller "nej, jag har inget intresse av att köpa städhjälp".

Alla de svarsalternativ som erbjuds följer alliansens linje, och det enda alternativ som kan betecknas som kritiskt är det som menar att alliansen inte har gått tillräckligt långt i sin reformiver!

Det är så man sätter agendan.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter: , , ,

9 Comments:

Blogger 911 nyheter said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

7:04 em  
Blogger olydig said...

Du behöver inte bry dig om att lämna fler kommentarer.

8:38 em  
Blogger yabosid said...

Jag tycker ändå Aftonbladet var bäst med att illustrera sin artikel om pig-avdraget med en barnalös rikemansfru som ville ha mer tid över för familjen ;-)

9:50 em  
Blogger olydig said...

oj då, vilken stackare. Men nu kanske hon får tid till sina långkok, som liksom hör till...

9:58 em  
Anonymous Kerstin said...

Å andra sidan har jag för mig att en viss kommande socialdemokratisk partiledare använde sig av samma nyspråk, och dessutom förordade samma "reform".

Valfrihet är något vi numer bara ska ha när det gäller tandkräm, men inte när det gäller politisk inriktning.

Det är så man tar risken ur demokratin!

1:07 fm  
Anonymous petra li said...

Men Kerstin, finns det valfrihet när det gäller tandkräm? Det har hänt mej flera ggr att när jag vant mej vid en sort som INTE är en av de stora - så försvinner den ur sortimentet. Den sålde väl inte så bra... Det gäller också schampoo m.m - där jag vill ha parfymfritt... Det alternativet finns inte längre på närmaste Hemköp...

Olydig: Jag ber om ursäkt för denna metakommentar... ;-)
Eller så är det ett annat exempel på något liknande - att alternativen blir begränsade överallt - av någon orsak som ofta benämns för "marknaden". "Den Heliga Marknaden" tål inte verkliga valmöjligheter... Såna som inte indoktrinerar oss in i ett visst tänk...

1:50 fm  
Anonymous Anonym said...

"Det är så man tar risken ur demokratin!"

Just det! Risken att "demoktrati" blir till demokrati!

2:09 em  
Blogger 911 nyheter said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2:14 fm  
Anonymous Anonym said...

Haha, förbannat kul! Verkligen ett skolboksexempel på formulär 1 A i hur man på förhand fixar ett alltigenom snedvridet urval på en undersökning.
/s

1:48 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home