söndag, juli 30, 2006

Democracy strikes again

"Den enda demokratin i regionen" har slagit till igen, den här gången genom att bomba ett trevåningshus där ett hundratal civila hade tagit sin tillflykt. Resultatet? Minst 35 döda, varav 21 barn.

Israel fortsätter med andra ord i gamla hjulspår. 1996 dödade man mer än 100 civila i ett angrepp mot libanesiska flyktingar som tog skydd i ett FN-läger.

Föraktet för icke-israeliskt liv är välbekant sedan tidigare. I israelkramarnas världsbild är alla, inklusive barn, terrorister som obönhörligen skall mejas av den israeliska "försvars"-makten. Den israeliska justitieministern har sagt att alla som befinner sig i södra Libanon är terrorister med koppling till Hizbollah. Byar ska jämnas med marken, och de libaneser som är korkade nog att stanna kvar är för israelerna, och deras västeuropeiska nyttiga idioter, legitima mål, dvs. terrorister som alltså ska dödas i "demokratins" namn. Företrädare för den israeliska "försvars"-makten säger rakt ut att det inte finns några civila mål, allt och alla är att betrakta som terrorister.

Som Ali Esbati skriver:

Så talar en bottenlöst rasistisk våldsmakt.

Satans mördare!


Reuters: Israel air strike kills 35 civilians in Lebanon
Esbati: Att mörda orden för att fortsätta mörda människor
Esbati: "Alla i södra Libanon är terrorister"
Gharbzadegi: Död åt Israel, leve Hizbollah
.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Trevligt att du länkar vidare till den inte-alls-diktaturkramande och Hizbollahglorifierande bloggen "Pesten från väster".

4:46 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home