tisdag, juni 20, 2006

Fler barn dödade av Israel

Den enda demokratin i regionen slår till ytterligare en gång med ett missilangrepp. Den här gången dödades en femårig pojke (Mohammed Al-Rouka), och två flickor på sju och sexton år (Nadia Al-Rouka och Bilal Al-Hasa), enligt Jerusalem Post och Ha'aretz. Ytterligare ett tiotal personer skadades, varav fem till tio stycken var barn.

Som illustration kan det vara värt att nämna att sex gånger fler palestinska än israeliska barn har dödats sedan september 2000; i år har lyckligtvis endast ett israeliskt barn dött, medan palestinska föräldrar har förlorat minst 29 barn inklusive dagens skörd. Givetvis så kommer den israeliska staten fortsatt att åtnjuta den svenska bombhögerns fulla stöd, oavsett hur många barn staten Israel mördar. På sin höjd kanske man kommer mumla lite försynt om att Israel skulle begå misstag.

För det vet vi ju att när Israel dödar oskyldiga civila så gör de det av "misstag", medan det skulle ingå i palestiniernas modus operandi. Det är så djupt rotat i medielogiken att det inte går att ifrågasätta utan att bli brännmärkt av antisemitismstämpeln. Likaså matas vi ständigt med föreställningen att palestinierna är de som anfaller, medan israelerna endast svarar på palestinska angrepp. Ytterst sällan beskrivs Israel som den aktiva parten, utan man utmålar sig gärna som det stackars offret, omringat av de ack så onda arabstaterna.

Bilden av Israel som ett passivt offer visar sig dock vara inget mer än en chimär då man kan konstatera att mer än tre gånger så många palestinier har dödats av israeler, än tvärtom.

Kalla mig gärna obalanserad, men den israeliska staten är en terroriststat som hänsynslöst dödar civila och barn. Vill man kalla sig för "demokrati" så får man spela efter helt andra spelregler. Antingen får man ta och leva upp till grundläggande demokratiska skyldigheter, som respekt för människoliv, eller så är det dags för omvärlden att dra bort slöjan av hyckleri som omger staten Israel.

Wake up and smell the fascism.


Läs även:
Jinge - Dessa satans mördare

.

31 Comments:

Anonymous Kerstin said...

Precis, och som jag skrivit på min blogg, och med anledning av Frankfurtskolans teser: "Liberalism - ett förstadium till fascism?"

12:24 fm  
Anonymous Anonym said...

En judisk vännina till mig undrar varför det bara rapporteras i våra medier då israel har ihjäl några araber, och inte tvärt om.
Kunde faktiskt inte ge henne något bra svar på det.
Någon som har en förklaring till varför vi mycket sällan får läsa om att israeler angripits av granatkastande palestinier?
Tjena

1:45 fm  
Anonymous Anonym said...

Du har aldrig funerat på anledningen till att (det absoluta) antalet dödade palestinska barn är högre? Det beror på att terroristerna agerar utan hänsyn till civila, vilket är anledningen till att de kallas för terrorister. De sätter upp raketramper i tättbebyggda områden för att angripa Israel, och terroristerna färdas oftast i bilar tillsammans med civila, så att israelisk terrorbekämpning, som är folkrättsligt legitim, ska skörda stora PR-poäng när civila skadas oavsiktligt.

Dessutom har ett 30-tal palestinska barn använts för att spränga sig i luften och mörda civila israeler. Dessa palestinska barn inkluderas i statistiken av "dödade", trots att de ingår i terrorverksamheten.

Det är tragiskt när barn far illa. Men terroristerna drar sig inte för att använda barn, eller utsätta dem för str fara, i sitt pr-mässiga terrorkrig mot Israels civilbefolkning.

Att du helt bortser från detta är inte precis seriöst.

8:51 fm  
Blogger olydig said...

Jo, visst har jag funderat på varför det totala, såväl som procentuella, antalet föfade palestinska barn är högre. Det beror på att de israeliska terroristerna agerar utan hänsyn till civila, men av någon anledning väljer man att inte kalla de för terrorister. Antagligen av rädlsa för att bli stämplad som antisemit.

Självklart är det palestniernas och barnens eget fel när de mördas av de israeliska terroristerna... Det måste vara bra bekvämt att vara sionist ibland...

Det är heller inte särskilt seriöst att blint stödja den part i konflikten som både procentuellt och totalt har dödat flest barn...

9:18 fm  
Blogger olydig said...

Du får nog säga åt din väninna att läsa tidningen ordentligt. Att det inte skulle rapporteras i svenska medier då israeler dör i konflikten är nonsens.

9:28 fm  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Olydig,

Det går inte att dra några politiska slutsatser från statistiken du redovisar. Under WWII dog fler tyskar än amerikaner. Det räcker till en rad militära slutsatser, men knappast politiska.

Tyvärr är det så att palestinierna rekryterar barn som kombattanter. Det är en anledning till att palestinska barn dör. En annan är att ca 50% av befolkningen i Gaza är under 18 år. Återigen en annan anledning är att palestinska kombattanter "simmar i ett hav av 10,000 civila." (Fritt bearbetat citat från en gemensam favorit.)

De intressanta siffrorna i sammanhanget är andelen civila av totala antalet döda. På den palestinska sidan är 60-80% av döda kombattanter. På den israeliska är 80% civila. Det säger en hel del om vem som siktar på civila, och vem som värnar om civila.

10:58 em  
Blogger olydig said...

Det går inte att dra några politiska slutsatser från statistiken du redovisar.

Inte? Kolla in siffrorna en gång till: sex gånger fler palestinska än israeliska barn har dödats sedan september 2000. Det säger en hel del om det stackars offret Israel.

Och din statistik om att 60-80% av de dödade palestinierna skulle vara "kombattanter", var kommer den ifrån? IDF?

Det är klart att man i bombhögerns perspektiv är "kombattant" då man försöker försvara sitt land och liv från en blodtörstig ockupationsarmé. I bombhögerns perspektiv är det uppenbart att de skulle föredra att palestinierna skulle lägga sig ned och dö och villigt acceptera den blodiga ockupationen som krävt tre gånger så många palestinska som israeliska liv.

Det är där du och jag skiljer oss åt. Jag står för medmänsklighet och för ett slut på lidandet, dvs. ett slut på den vansinniga ockupationen, medan du står för ett rasistiskt perspektiv där den ena parten gladeligen kan förtryckas; skulle några hundra barn stryka med så är det förstås de förtrycktas eget fel.

11:56 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Olydig,

Som jag redan skrivit, en av huvudorsakerna till att palestinska barn dör är att palestinierna rekryterar barn som kombattanter. Det kan inte vara Israels fel att en 16-åring dör när han utlöser sitt självmordsbälte, eller att en hel bunke 17-åringar dör när de anfaller IDF-posteringar med eldvapen. Om palestinierna verkligen vill värna om sina barn bör de höjar rekryteringsåldern till 18 år. Om du läser arabiska tidningar är du säkert medveten om den interna palestinska debatten om barnsoldaterna.

Andelen döda palestinska kombattanter kommer från nyhetsbyråer och palestinierna själva. Palestinierna rapporterar i regel namn och organisationstillhörighet på varje död kombattant. Ca 20% kan inte med säkerhet tillskrivas en organisation, även om de på ett eller annat sätt deltagit i strid, t.ex. dragit kniv vid en vägspärr.

Kombattant är ett neutralt ord. Det är inte rätt eller fel att vara kombattant, det innebär att en människa aktivt deltar i en väpnad konflikt. I statistiken över antalet civila dödar kan kombattanter, per definition, inte räknas in. Det gäller båder för barn och vuxna.

Det är uppenbart bekvämt för dig att anklaga meningsmotståndare för rasism. Tyvärr verkar det som om du har bytt stil på din blogg. Om du inte vill att jag kommenterar här kan du säga så utan att anklaga mig för rasism. Du har min e-mail sedan tidigare.

Om du står för medmänsklighet, bör du ställa krav på dina palestinska vänner att upphöra med terror riktad mot civila. Självmordsbomber i tonårsdiskotek, Qassam-raketer osv. kan inte rimligtvis ingå i ditt medmänskliga perspektiv.

5:10 em  
Blogger olydig said...

Om Israel verkligen värnade om människoliv så skulle de knappast anfalla civila områden med helikoptrar, jaktflyg mm.

Till skillnad mot dig så stöder jag inte våld mot civila. Till skillnad mot dig så anser jag att alla människoliv är lika mycket värda; israeliska civila som dör i attacker är inte collateral damage i mina ögon.

Det är fullkomligt uppenbart att du står för ett rasistiskt perspektiv, Tikotzinsky.

12:11 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Israel anfaller inte civila, Israel anfaller kombattanter som gömmer sig bland civila.

Jag har aldrig stött våld mot civila, och jag kommer aldrig att göra så. Tyvärr är det så att palestinska kombattanter gömmer sig bland kvinnor och barn (eller ÄR barn), och tyvärr kan de inte få fristad under kjolarna eller i vaggorna. Jag försäkrar dig, att om Israel verkligen ville döda civila så hade inte 60-80% av döda palestinier varit kombattanter. Trots IDFs ansträngningar att inte skada civila, så kan civil collateral damage inte undvikas helt. Sexdagarskrigets pansarslag i Sinai-öknen är det bästa exemplet jag känner till på krigföring (land) som hade minimal civil collateral damage. I militär vetenskap räknas ca 20% kombattanter som normalt i urban krigföring.

I de flesta fall så är israeliska civila döda mycket riktigt inte collateral damage. Skillnaden är, att palestinska terrorister målsätter civila. När en självmordsbombare spränger ett tonårsdisko så är de döda 16-åringarna inte collateral damage. Det gläder mig att du tagit blad ur mun och bokför döda israeliska civila som offer för terrorhandlingar. Då hoppas jag att du också tar steget fullt ut och fördömer palestinsk terror, både som strategi och som taktik.

Det gläder mig också att du läser al-hamatzav.org. Du är altid välkommen att kommentera hos oss. Var vänlig lägg märke till att under rubriken på varje post står ett författarnamn. Artikeln du länkar till är skriven av Magnus Lindberg, inte av mig.

Det är lika mycket rasism att ställa krav på palestinierna eller ifrågasätta deras politiska krav som det är anti-semitism att kritisera Israel. Men som sagt, när argumenten eller sak-kunskaperna tryter, då är det lätt att kalla mig rasist. Mitt erbjudande att sluta kommentera hos dig gäller fortfarande.

9:52 em  
Blogger olydig said...

Israelapologeterna är lika underhållande som vanligt. Om Israel verkligen hade menat allvar med att de inte dödar barn, så hade knappast sex gånger så många palestinska som israeliska barn ha fått sätta livet till sedan 2000. Patetiskt.

Givetvis så är det palestiniernas eget fel att de bor i trånga flyktingläger på Gazaremsan...

Använder man din egen logik så är det givetvis judarnas eget fel att så många civila dog i slaget om Warszawas ghetton. Hur hade de judiska kombattanterna mage att gömma sig bland civila kvinnor och barn!?

Sionisternas undanflykter känner inga gränser...

Angående artikeln på hamatzav så skriver du om "collateral damage" i kommentarerna. Jag trodde att du kanske hade lite bättre koll på dina kommentarer än så.

Men som sagt, när argumenten eller sak-kunskaperna tryter, då är det lätt att kalla mig rasist.

Ungefär som när israelkramarna väljer att brännmärka människor som "antisemiter", med andra ord. Eller?

Vilka "sakkunskaper" tryter? Är det för obekvämt att bli påmind om Israels mord på civila och barn?

Du väljer själv om du vill kommentera på min sida eller inte. Jag antar att du är en vuxen människa som är kapabel att ta egna beslut.

12:03 fm  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Så här skriver PO Ohlsson i dagens Aftonbladet:

"I en gränd ser vi pojkar i 12-13-årsåldern utmana varandra att våga springa över en gata som ligger i en israelisk stridsvagns skottfält.
För dem är det en spännande lek och döden är vardagsmat. De har sett så många sönderskjutna milismän att de inte berörs längre. Dessutom säger deras religiösa ledare att den som dödas av fienden Israel blir martyr och kommer till himlen."

Har du sett TV-reklamen i palestinsk TV som uppmanar barn att bli martyrer? Den börjar med Al-Dura, och fortsätter sedan med några barn som sött ropar att livet är bra uppe i himlen och uppmanar alla barn att bli martyrer. Reklamen drogs in 2003 efter internationell kritik, men sänds nu igen.

Din jämförelse med Warsaw är intressant, för den visar ju klart och tydligt hur två olika krigsmakter med olika människovärdering har uppfört sig i en liknande situation. Tyskarna smulade systematiskt sönder ghettot med syfte att döda alla kombattanter OCH civila. Av ca 50,000 överlevde några hundratal. Andelen kombattanter bland de döda var några få procent. Israel har systematiskt målsatt kombattanter, och har uppnått en kill-ratio på 60-80% kombattanter. De döda civila, ett tusental under sex års krig (total befolkning ca 3 miljoner), tillskrivs collateral damage. Tyvärr finns också barn med bland de döda civila. Några av orsakerna har jag berört ovan.

Eftersom du tycker om statistik, så kanske du kan hitta en siffra på hur många av de döda palestinska barnen var kombattanter? Eller rent av hur många av dem som tog sitt eget liv som självmordsbombare?

Dina sak-kunskaper? I regel är du mycket väl påläst, tex i Israels historia. (Därför tar jag din blogg seriöst). När det gäller militär vetenskap verkar du sakna formella kunskaper och när det gäller förhållandena på marken i dagens Gaza verkar du sakna egna förstahandsuppgifter.

Jag har under min ettåriga bloggkarriär använt ordet anti-semit ett halv-dussin gånger. Fem gånger har jag klargjort att xxx INTE är anti-semit. En gång har jag anklagat en känd Israel-kritiker för antisemitism efter att han blandat in judisk kollektivskuld och judiska konspirationsteorier i sin Israel-kritik. Som jag redan skrivit, att kalla kritik av palestinier för rasism är likvärdigt med att kalla kritik av Israel för anti-semitism.

12:01 fm  
Blogger olydig said...

Eftersom du tycker om statistik, så kanske du kan hitta en siffra på hur många av de döda palestinska barnen var kombattanter?

De var BARN, Tikotzinsky! Barn, för helvete! Vad är det för vidrig ideologi du bekänner dig till? Sionismen visar sitt rätta ansikte när man urskuldar morden av barn.

Artikeln visar på den desperation som de ockuperade lever under, där hoppet om ett värdigt liv i fred har släckts av den blodiga ockupationsmakten. Du illustrerar med citatet den hopplöshet som barnen lever med. Vad säger det dig när barn anser att livet inte längre spelar någon roll? Är det tecken på hopp? Knappast. Men i din förvridna ideologi uppenbarligen färgad av orientalism så är det tecken på hur barnen är själlösa robotar, villiga att spränga sig själva och alla andra i deras närhet i luften.

När det gäller militär vetenskap verkar du sakna formella kunskaper

Eftersom du lite förtäckt utger dig för att vara någon slags militär expert kanske du kan berätta om du har läst Genevekonventionerna eller inte. Är kollektiv bestraffning mot civila tillåtet enligt den fjärde Genevekonventionen?

Israel har systematiskt målsatt kombattanter, och har uppnått en kill-ratio på 60-80% kombattanter.

Ja, vi ser ju hur systematiska israelerna har varit den senaste tiden där man har saboterat den cilia infrastrukturen i Gaza genom bombning av deras enda elkraftverk och tre broar, samt inte minst anfallet på Libanon där man saboterat infrastrukturen genom att bomba deras enda internationella flygplats och minst 30 broar samt blockaden av hamnen. Dessutom har man visat sin återhållsamhet genom att döda minst 100 libaneser och 78 palestinier de senaste dagarna.

Igår mördade IDF 18 civila, varav 11 var barn i åldrarna sju till tolv år, då israeliskt stridsflyg angrep en flyktingkonvoj. I onsdags anföll israeliskt stridflyg palestinska UD. En familj på nio personer i ett närliggande hus dog, varav sju av dem var barn.

Ta en titt på vilka du stöder, Tikotzinsky. Jag antar att det är bekvämt att leva i en bomullsinlindad illusion av att de goda israelerna gör sitt yttersta för att skona civila, men i praktiken så ser vi att det inte stämmer för fem öre.

Sionismen visar återigen att det är en ideologi med en stark untermenschmentalitet där ett israeliskt liv jämställs med hundratals icke-israeliska.

9:11 fm  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Olydig,

Just det, de var BARN. Människorättsorganisationernas definition på BARN är "under 18 år." En 14-årig självmordsbombare VAR ett BARN tills han tryckte på knappen. En 17-åring med en AK-47 som besköt reguljära och uniformerade trupper VAR ett BARN tills trupperna besvarade elden och skjöt ihjäl honom. Nu är det din tur - hur många av dina döda barn var KOMBATTANTER??

Jag sysslar inte med psykoanalys, så jag kan inte ta ställning till om de palestinska barnen är själ-lösa, grundlurade, desperata, eller något annat. Däremot vet jag att många av dem är beväpnade kombattanter, och att andra helt frivilligt springer omkring på slagfältet.

Jag känner mycket väl till Geneve-konventionerna. Jag tar gärna en diskussion om de olika paragraferna, och vem som bryter mot vad. Men vill du verkligen gå in på det - då måste du ju diskutera palestiniernas alla brott mot samma konventioner. Skall vi börja med konventionerna som förbjuder kombattanter att beblanda sig med civilbefolkningen, åligger kombattanter att bära uniform, förbjuder raketbeskjutning av civila mål osv.? Eller skall vi gå rakt till den s.k. folkrätten som förbjuder att använda BARN som KOMBATTANTER?

Beiruts flygplats är en av Libanons viktigaste militära installationer. Så även hamnarna. Så även broarna. Det är helt ligitima krigshandlingar suveräna stater emellan att slå ut transportinfrastukturen.

Israel har på 100 timmar genomfört ca 1800 bombanfall i Libanon. Återigen visar du din brist på militära kunskaper - 100 civila döda är ett mycket lågt tal jämfört med konfliktens intensitet och de geografiska förhållandena. Hizbollah har Katyusha-raketerna hemma - familjen på 2:a våningen och en vagn med avskjutningsrören och raketerna på markplanet i samma hus.

Målet i krig är att slå ut fiendens militära förmåga. I Mellanösterns realpolitik är ofta det politiska målet att avlägsna uppfattade hot. Desto längre bort man befinner sig rent geografiskt, desto mer krymper hotbilden. Därför har svenskar som saknar fakta, språk-kunskaper, militära kunskaper ofta svårt att förstå sammanhangen här. Håll dig till historieböckerna, Olydig, där hör skrivbordsanalyserna hemma.

10:58 em  
Blogger olydig said...

Bespara mig ditt skitsnack om "skrivbordsanalyser", Tikotzinsky. Sionismens försvar av mord på barn äcklar mig. Men det är trevligt att sionismen visar sitt rätta ansikte.

Du drar stora växlar på dina förmodade "militära kunskaper", men uppenbarligen har du aldrig varit i närheten av Genevekonventionerna som uttryckligen förbjuder kollektiv bestraffning. Men sedan när har Israel brytt sig om Genevekonvetionerna? Så länge som icke-judar dör är allt lugnt, eller hur?

Du visar med önskvärd tydlighet de rasistiska grundsyn som sionismen vilar på.

Håll dig till din skyddade världsbild, Tikotzinsky. Sammanhanget är enkelt: en blodig ockupation av en rasistisk och fascistisk ockupationsmakt som krävt alltför många människoliv. Men döda människor tycks inte vara något större problem för sionisterna, så länge som de dödade inte är judar; übermenschmentaliteten är grundläggande för den sionistiska ideologin.

11:42 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Olydig,

Det är snarare så att du försvarar islamisternas bruk av barn som självmordsbombare. Hur går det med siffrorna - vi väntar alla ivrigt på antalet kombattanter bland de döda barnen. Jag vet att det är ett känsligt ämne - läs valfri palestinsk tidning så får du nya perspektiv.

Genevekonventionerna - du tycks vara helt okunnig om vad som står i dem om du inte känner till palestiniernas brott. Titta in på Human Rights Watch senaste rapporter.

I din förra post var sionismen untermenschmentalitet, och i denna posten ubermenschmetalitet. Invektiven flyger. I verkligheten är sionismen judisk nationalism. Den är lika rasistisk eller inte-rasistisk som svensk nationalism, eller amerikansk nationalism etc.

Skrivbordsanalys - tja, om dina enda källor är svensk- och engelskspråkiga websajter; om du saknar militära kunskaper; om du inte vistas regelbundet i länderna i fråga; om du saknar realpolitiska perspektiv - ja, då reduceras dina "analyser" ganska naturligt till ideologiskt förvrängda besserwisser-kommentarer.

2:56 em  
Blogger olydig said...

Tikotzinsky, eftersom det är du som hävdar att barnen som mördats av de ädla sionisterna var "kombattanter", så antar jag att du har källor som backar upp ditt påstående. Du kan väl knappast förvänta dig att jag ska göra jobbet åt dig?

Ja, givetvis är ett fördömande av mord på barn ett försvar av "islamisternas bruk av barn som självmordsbombare" i din förvridna världsbild. Hur i helvete kan ett fördömande av mord på barn vara synonymt med ett stöd av förtryck av barn, annat än i en sionists huvud?

Dessutom kanske det kan vara på sin plats att nämna att ingen förutom du försvarar mord av barn. Det säger en hel del om en person då han försvarar mord av barn...

Kan du inte avslöja vilka militära kvalifikationer du har, Tikotzinsky?

Untermensch- och übermensh hänger ihop: israeler är übermensch, och icke-israeler är untermensch, dvs. icke-människor i sionisternas värld. Var det verkligen så svårt att förstå? Att sionismen är en rasistisk ideologi, är fullkomligt uppenbart för människor som inte är bundna av ett självpåtaget krav att till sista blodsdroppen försvara den rasistiska staten Israel.

"Realpolitik" är ett bekvämt sätt att bortförklara våra handlingar som skulle ha setts som omänskliga eller fascistiska om de hade begåtts av en passande fiende istället...

9:27 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Några mord, såsom du skriver, känner jag inte till. Kanske du kan komma med exempel på överlagda handlingar. Kom ihåg gällande rättspraxis - åklagaren och domaren är skilda instanser och bevisbördan ligger på åklagaren. Collateral damage är, per definition, inte mord. Och så är vi tillbaka där vi började.

Den som inkluderar självmordsbombare eller andra kombattanter i statistiken över "mördade" barn har en något förvrängd bild av verkligheten. Det gäller dig, Olydig.

Vad gäller barn-kombattanter - titta in på al-hamatzav om 1-2 veckor. Jag är lite upptagen just nu. Den skånske raggar-rockaren Kal P. Dal sjöng i ett annat sammanhang (Karolin) att "bomberna hoppar och gjorde mej glad." Här hoppar bomberna, men det gjorde mig INTE glad.

Vi talar om DINA militära meriter, inte mina. Eller rättare sagt din avsaknad av militära meriter.

Realpolitik är vad som gäller i Mellanöstern. Militär makt används för att avlägsna strategiska hot, och ibland taktiska hot. Sådana är spelreglerna här. Svenskar som är klädda för badminton bör hålla sig undan hockey-rinken.

Som jag sagt många gånger - sionism är lika rasistisk som svensk nationalism eller amerikansk. Ursprungligen trodde ju Marx och Lenin att nationalstater skulle avskaffas, men så blev det inte. Nationalismen lever kvar i alla länder, och i stället var det kommunismen som avskaffades. De verkligt rasistiska nationalistiska rörelserna i MÖ är vissa versioner av den palestinska nationalismen, islamismen, den persiska kolonialnationalismen, och naturligtvis det muslimska brödraskapet.

10:45 em  
Blogger olydig said...

Kom igen nu Tikotzinsky. Bristen på militära kvalifikationer tycks ju hindra min förståelse av situationen. Då du framställer dig själv som någon slags självutnämnd expert så antar jag du har de militära kvalifikationer som du efterfrågar hos mig. Så, vad är dina militära kvalifikationer? Jag antar att du kan intyga dina förmenta specialistkunskaper på något vis?

Men det är trots allt inte första gången som du försöker avfärda meningsmotståndare med anledningen att de skulle sakna kvalifikationer, må de vara språkliga eller militära. Det är väl kanske något du har för vana att göra då du märker att saker och ting inte riktigt går din väg: Claim victory and depart the field!

Som du säger, bevisbördan ligger hos åklagaren. Så var är dina bevis för att de mördade barnen är "kombattanter"? Det är så roligt att se att du inte kan leva upp till dina egna krav...

Militär makt används för att avlägsna strategiska hot, och ibland taktiska hot.

Ja, det är ju det vi ser nu i Gaza och Libanon där Israel försöker göra sig av med de taktiska hoten; nämligen barn. Majoriteten av de som har fått sätta livet till i Israels angrepp mot Libanon har varit civila. Hur förklarar du det? Ja just det, de är ju icke-människor som kan avskrivas som "collateral damage"...

Men ser man till sionismens historia så är det självklart att palestinier utgör ett taktiskt hot, snarare bestämt ett demografiskt hot.

Anfaller man civila bostadsområden så är det mord. Spränger man en bomb inne på ett diskotek är det mord.

Men det ska bli intressant om du har kvar din nyfunna pragmatiska hållning angående civila dödsfall nästa gång det sker ett terrordåd inne i Israel. Hur många civila israeler är du villig av avskriva som "collateral damage"?

Svenskar som är klädda för badminton bör hålla sig undan hockey-rinken.

Jag tror inte att hockeyskydd kommer räcka särskilt långt mot israelernas anfall mot civila mål, de kommer nog lyckas ha ihjäl barn även om de har både hjälm och susp.

Som sagt, det är fullkomligt uppenbart för alla som inte är föblindade av ett avgrundsdjupt hat mot palestinier att sionismen är rasistisk.

Förstår du egentligen vad det är du gör? Du försvarar ett urskillningslöst dödande av barn och civila. Är människoliv verkligen så lite värt för dig att du applåderar då barn mördas i flyganfall? Det, om något, är en förvrängd bild av verkligheten.

12:29 fm  
Blogger olydig said...

Några mord, såsom du skriver, känner jag inte till. Kanske du kan komma med exempel på överlagda handlingar.

Överlagda handlingar? Du menar att attacker mot civila mål i Libanon och Gaza inte är överlagda?

Vad sägs om anfallet mot en flyktingkonvoj i södra Libanon där 18 civila, varav 11 var barn, mördades av IDF. Var anfallet en överlagd handling eller var det kanske bara en slump? Var barnen "kombattanter"?

Om det inte var en överlagd handling så torde det innebära att IDF skjuter vilt omkring sig på allt som rör sig. Låter det bättre? Att de israeliska soldaterna är blodtörstiga dårar med kliande avtryckarfingrar?

Med tanke på att majoriteten av de som dödats i Libanon är civila, så kanske den förklaringen inte låter så avlägsen. Eller..?

Eller är de civila dödsfallen kanske resultat av "misstag" från IDF's sida? Kom igen, det måste i så fall innebära att IDF är den mest korkade, outbildade armén i militär historia. Det låter rentav som om de skulle lida av samma brist på militära kvalifikationer som jag! Är IDF verkligen så usel, Tikotzinsky?

12:38 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur kan man som människa försvara dödandet av barn? Det här verkar vara en sinnessjuk diskussion.

10:41 fm  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Olydig,

Misstag händer i alla krig. Ibland attackerar flygplan av misstag sina egna trupper, ibland civila konvojer, och ibland andra civila installationer. Det kan bero på felaktiga underrättelser, navigationsfel eller materialfel. Det är beklagligt, men det händer. Har du själv hållit i ett skjutvapen, Olydig - träffade alla dina kulor mitt i prick??

När en terrorist bombar ett tonårsdisko är det mycket riktigt mord. När IAF bombar en dual-purpose installation är de civila dödsoffren collateral damage. Om kombattanter har en vapengömma i källaren på ett bostadshus blir huset ett legitimt militärt mål. Läs på i Geneve-konventionerna.

Vad jag vet har jag inte "försvarat" att barn dödas, såtillvida de inte varit kombattanter. Däremot opponerar jag mig mot att Olydig kallar collateral damage för mord. Jag, liksom lagstiftningen i hela västvärlden, lägger stor vikt vid avsikten. I Sverige tex kan en människas död rubriceras som överlagt mord, dråp, vållande till annans död, eller en olyckshändelse. Så är också fallet i krig. Tyvärr har Olydig en ideologisk agenda och rubricerar alla döda barn som mord.

Om en raketattack mot IDFs högkvarter i Tel Aviv av misstag träffar TA Museum som ligger alldeles bredvid, ja då skulle det räknas som collateral damage. Om en självmordsbombare ställer sig i kön till museet och spränger sig i luften, ja då är det mord. Om han i stället ställer sig vid grinden till HQ, ja då är det ett legitimt militärt mål.
När RAF av misstag bombade franska skolan (83 döda barn) i Köpenhamn under räden mot Gestapo-högkvartet (Shell-huset), var det då mord? Danskarna själva avskriver det hela som ett mycket olyckligt misstag.

Mord är en allvarlig anklagelse, Olydig, som du måste kunna bevisa.

Som jag redan skrivit, du är välkommen att titta in på al-hamatzav om ca 2 veckor för en sammanställning om palestinska barn-kombattanter.

Något oärligt av dig att kalla barn för taktiska hot mot Israel. Jag förmodar att du har hört talas om raketregnet över norra Israel. Om inte är du välkommen att se bilderna på al-hamatzav. Hizbollah är inte bara ett taktiskt hot mot Israel, utan strategiskt. Det är mycket beklagligt att Hizbollah förlade sitt högkvarter till ett civilt område i södra Beiruth. Och lika beklagligt att de hyste in familjer i andra våningen över sina vapengömmor där Kayusha-raketerna finns. Tyvärr kommer civila att dö på grund av Hizbollahs cyniska ihopblanding av militära mål bland civila. Ändå, med 300 civila döda i 2000 bombanfall, så är det en relativt låg siffra.

Det är helt riktigt att jag anser att många svenskar saknar sak-kunskaper eller förstahandskällor kring Mellanöstern. Det står jag för. Garbage in - Garbage out. Åsikter har alla rätt till, men diskussion kräver fakta. Har du själv varit i Gaza, eller ens Israel, Olydig?

Sionismen står i intressekonflikt med palestinsk nationalism, men det gör inte sionismen till rasistisk. Det betyder helt enkelt att det finns en intressekonflikt. Tyvärr har den palestinska nationalismen utvecklat klart rasistiska (eller rättare sagt anti-semitiska) drag.

För att nu avsluta det hela med ett historiskt perspektiv som kan ge några siffror att jämföra med. När jordanska armen och PLO drabbade samman 1970-71 dog ca. 10,000 civila palestinier under ett års krig. Efter 6 års strider mot Israel har ca 1,000 civila palestinier dödats, däribland barn, tyvärr. Israel har betydligt större eldkraft nu än Jordanien för 35 år sedan. Ändå har IDF lyckats hålla antalet döda civila nere.

2:08 em  
Anonymous Anonym said...

tikotzinsky du kan dra åt helvete din jävla barnamördare

hoppas dina barn blir mördade av terrorister

sionistsvin

3:36 em  
Anonymous Lars Dahlgren said...

Jag stöder Israels rätt att försvara sig, men det finns ingenting som rättfärdigar attacker som riktar sig mot civila och barn. Det känns därför aningen obekvämt att ha hamnat på samma sida som G. Tikotzinsky i konflikten, eftersom han uppenbarligen inte tar avstånd från dödandet av barn.

Märker inte G. Tikotzinsky att han själv spär på den gamla antisemitiska myten om "blood libel" genom sitt propagerande av mord på icke-israeliska barn? Jag börjar misstänka att G. Tikotzinsky är en antisemitisk trojansk häst.

4:41 em  
Anonymous Anonym said...

Måste man vara psykiskt sjuk för att stödja Israel? När man läser kommentarerna så verkar det inte bättre. Tikotzinsky som kommenterar här visar upp de klassiska symptomen på psykopati, bland annat avsaknad av skuld eller ånger och avsaknad av empati. Stödet för mord på barn visar hur sinnessjuk den svenska bombhögern är.

5:39 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Som jag redan skrivit - jag försvarar inte mord på barn. Däremot försvarar jag rätten att utföra krigshandlingar mot militära mål även om civila riskerar att komma imellan. Det som militära planerare måste ta hänsyn till är det militära målets värde gentemot risken för civila offer. I det avseendet brukar IDF ge betydligt större vikt åt risken för civila offer än andra armeer. Därav också resultatet att 60-80% av döda palestinier är kombattanter.

Jag stöder också uniformerade och reguljära soldaters rätt att öppna eld mot underåriga kombattanter, vare sig illegala utan uniform eller uniformerade. Det är ju så att man inte kan stanna mitt i en eldstrid och kolla motståndarens ID för att se när han är född. När kulorna viner skjuter man tillbaka för att döda. Den som begår ett brott i det fallet är den som rekryterat underåriga kombattanter.

Jag stöder också säkerhets-styrkornas rätt att skjuta ihjäl självmordsbombare med adapterade bomb-bälten, oavsett ålder.

9:38 em  
Anonymous Anonym said...

"I det avseendet brukar IDF ge betydligt större vikt åt risken för civila offer än andra armeer."

Vad är det för en jävla drömvärld du lever i? De flesta (alla förutom ett fåtal) som har dödats i Libanon är ju för fan civila. Israelerna tar ingen hänsyn, de dödar allt som rör på sig, och nu försöker de etniskt rensa södra Libanon. Eller förlåt, uppräta enn buffertzon som det heter på nyspråk.

Om nu IDF tar hänsyn till civila offer, varför har en majoritet av de döade i Libanon varit civila?

Barnamördare.

8:59 fm  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Anonym,

Du frågar, däför får du svar.

1. Hizbollah rapporterar inte sina döda, därför finns bara civila med i statistiken.
2. Hizbollahs vapengömmor och raketramper finns inne i civila områden, ofta gömda i bostadshus.
3. Libanon har inte byggt upp samma sorts civilförsvar som finns i Israel. Här (i Israel) sitter vi i skyddsrum när raketerna regnar ner norrifrån. Därför har Hizbollahs 2000 raketer orsakat relativt liten personskada. (Dessutom träffar raketerna dåligt.)
4. Statistiken talar för sig själv: Över 2000 IAF bombanfall med ca 300 döda civila. Jämför med valfritt krig, i Mellanöstern eller annorstädes. Varje död är en tragedi, men antalet är lågt jämfört med andra krig.

2:04 em  
Anonymous Anonym said...

Men du försvarar fortfarande mord på barn och civila. 300 döda civila är inte mycket? Vad är det för sinnessjuk syn du har på människoliv?

Du låter som en nazist.

6:25 em  
Anonymous G. Tikotzinsky said...

Anonym,

Jag har inte försvarat mord på barn eller civila, tvärtom. Det är olyckligt att civila dör i krig, lika olyckligt som att militärer dör. Krig är ganska vidrigt - tro mig. Men faktum kvarstår att krig har funnits lika länge som människan, och i alla krig har människor dött. Det är inget Israel har uppfunnit.

Att 300 civila är mycket håller jag med om, EN civil är också mycket. Men som sagt, det hela måste sättas i perspektiv till krigets storlek och var de militära målen finns rent fysiskt.

7:47 em  
Anonymous Anonym said...

Tikotzinsky ditt äckliga jävla sionistsvin. En förbannad barnamördare är vad du är. Dra åt helvete.

2:59 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home