tisdag, juni 20, 2006

Filmtajm

Eftersom ett skitväder har dragit in över landet lagom till midsommar, så får jag ta och tipsa om lite inomhusaktiviteter som riktas speciellt till alla vi filmnördar.

Ett absolut måste är att besöka Movie Cliches, en sida som listar hundratals filmklichéer. För filmälskare garanteras ett gäng gapskratt. Några exempel:

  • Characters use silencers on revolvers... and it works.
  • You can always tell which nationality the United States and the popular media are currently most unhappy with because that nation sends all their villains to star in Hollywood movies during those times (e.g. Germans in the late 40's and 50's, Asians in the 60's and 70's, Soviets in the 70's and 80's and Middle Easterners in the 90's).
  • Women will always have shaved legs and armpits, even in caveman movies.
  • Thunder and lightning always happen at the same time.
  • Stripping to the waist makes the hero invulnerable.
  • A facial scars is likely to make you go insane and seek revenge for the rest of your life.
  • If you lose a hand, it causes the stump of your arm to grow by six inches.
  • Whenever anyone knocks out anyone else and takes their clothes, it's always a flawless fit.
  • Explosions in space make noise.

Angående den sista punkten så rekommenderas ett besök på Insultingly Stupid Movie Physics, en sida som granskar filmer ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Hur troligt är det egentligen att hjälten kan krascha rätt genom en glasruta utan så mycket som en skråma? Och hur är det egentligen med explosioner i rymden och bilar som exploderar vid minsta kollision? Missa inte heller deras recensioner av filmer där sci-fi rullen The Core är en överlägsen "vinnare".

Missa heller inte Movie Mistakes som mycket riktigt listar missar i tusentals missar. Några personliga favoriter är killen i jeans i Gladiator och bakgrundsstatisterna i fightscenerna i Braveheart (titta efter noga nästa gång du ser filmen så förstår du vad jag menar).

Som avslutning på kvällen kan ni ta och besöka 30 second bunnies, där en ambitiös människa med alldeles för mycket fritid har gjort 30 sekunders versioner av populära filmer, givetvis med kaniner i alla roller.


PS. Ni har väl inte missat trailrarna (någon som vet den svenska pluralformen av trailer?) till Brokeback to the Future och min personliga favorit, den smått skruvade familjekomedin The Shining?


Mycket nöje i ovädret!
.

2 Comments:

Blogger Johan Folin said...

I radiosammanhang kallar vi trailers för trallor. En tralla flera trallor.

9:16 em  
Blogger olydig said...

Det kanske bara är jag, men den formen för onekligen med sig en del ekivoka konnotationer...

;-)

11:04 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home