torsdag, mars 09, 2006

USA stänger Abu Ghraib

New York Times skriver idag att talesmän för den amerikanska ockupationsmakten i Irak meddelat att man avser att stänga fängelset Abu Ghraib inom tre månader. Fängelset blev ökänt för den tortyr som amerikanska soldater, i sin iver att "demokratisera", utsatte irakier för.

Tyvärr så betyder stängningen av Abu Ghraib ingenting. Fängelset har blivit en symbol för den terror som ockupationsmakten utsatt irakierna för - Abu Ghraib har mer eller mindre blivit synonymt med tortyr - och stängningen är ett sätt att helt enkelt ta bort symbolen; att sopa det under mattan. Då Abu Ghraib upphör att existera, så upphör också symbolen att samlas kring.

Tortyren kan USA lugnt fortsätta med i något av det tjugotal hemliga fängelser som de driver runt om i världen.


Tortyr och hemliga fångar
Vidrigt Forsell!
Demokratiseringsprocessen i Irak fortskrider
.


Andra bloggar om: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

De nyttiga idioterna i högern köper uppenbarligen allt som Bushregimen kläcker ur sig. vad tror du själv att de skulle säga egentligen? "Vi stänger fängelset för vi har torterat alltför många där"? Nej, mycket enklare då att dra till med en halvdan ursäkt om logistik, man kan alltid lita på att de nyttiga idioterna i högern köper det.

11:31 em  
Anonymous Anonym said...

"Jag reagerade endast på att du aktivt uteslöt förklaringen som USA gett utan gav dig in i spekulationer direkt."

Men du kanske inte reagerade över att det inte är jag som är "Olydig"?

Som sagt, Bushregimens nyttiga idioter sväljer undanflykterna med hull och hår. Vill man undvika attacker kan man göra det enda rätta, nämligen avsluta ockupationen av Irak.

2:55 em  
Blogger olydig said...

Jag förstår inte heller riktigt var du riktar ditt inlägg, rgr. När har jag förolämpat dig? Eller svarar du på neos kommentar?

5:39 em  

Skicka en kommentar

<< Home