onsdag, februari 15, 2006

Demokratiseringsprocessen i Irak fortskrider

Australiensiska SBS visade i sitt program Dateline nya bilder på irakier som blivit utsatta för tortyr (som i nyspråkets tidevarv kallas "övergrepp") i det ökända fängelset Abu Ghraib. SBS skall ha tagit emot hundratals bilder, bland annat några de bestämt sig för att inte visa, då de visar fångar som blir grovt sexuellt förnedrade. Enligt SVT så pekas amerikanska soldater ut som ansvariga. Bilderna visar bland annat en man med uppskuren hals, och en annan med svåra skallskador.

SBS meddelar att bilderna är del av en rättsprocess i USA där människorättsorganisationen ACLU har fått tillgång till bilderna i enlighet med Freedom Information Act, något som Bushadministrationen har överklagat. ACLU meddelar i sin tur att de stämt det amerikanska försvarsdepartementet för att de vägrar lämna ut alla bilder och videofilmer på tortyr i Abu Ghraib och andra fängelser i det amerikanska kolonisationsmaskineriet.

Hur länge ska Bushadministrationens nyttiga idioter hävda att "övergreppen" (läs: tortyren) är isolerade händelser utförda av några "rötägg"? När tänker de demokratiska korsfararna se mönstret av tortyr som pågått i amerikanska fängelser, i "demokratins" namn? När ska vi kalla "kriget mot terrorism" för vad det egentligen är: Fascism?Se programmet från SBSVarning för starka bilder!
(Klicka på bilderna för att öppna dem i ett större format)


Missa inte tidigare inlägg om ACLU's granskning av obduktionsprotokoll för fångar som dött i amerikanska fängelser i Irak och Afghanistan, där hela 21 stycken klassificeras som mord eller dråp, och om CIA's inblandning i tortyr som lett till dödsfall i Irak och Afghanistan.

Uppdatering: Fler bilder på de amerikanska styrkornas tortyr finns här (varning för starka bilder)
.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

10 Comments:

Anonymous Kerstin said...

Ja, irakierna måste ju bli helt övertygade om att västlig demokrati och rättsväsende är helt överlägsna Saddams regim!

Hur någon alls kan försvara detta, eller den USA-regim som utför detta är mig helt obegripligt.

10:16 em  
Blogger Vetenskap och socialism said...

Jänkarna bär den vite mannens börda ytterst illa.

Som man brukar säga, en död US-soldat är en bra US-soldat.

10:43 em  
Blogger Jonas N said...

VoS

Arvssynd och tillönskan om dödsfall åt fotfolket ...

Inget snyggt facit för dig här.

11:10 em  
Anonymous neo said...

Jonas Neumeister väljer som vanligt att ignorera sakfrågan. Vad säger han egentligen om jänkarnas tortyr?

11:47 em  
Blogger Vetenskap och socialism said...

Det är självklart att jag önskar att varje US-soldat slapp släpas ut i krig. Men så är det inte och således, så länge de inte vänder vapnen mot sina generaler, så önskar jag att de faktiskt får på nöten.

Vad gäller "den vite mannens börda" så är du inte riktigt hemma med den frasen eller?

12:00 fm  
Blogger Jonas N said...

VoS

Men du skrev faktiskt inte att en bra US soldat är en som förblir hemma ... du skrev något väldigt annat!

11:11 fm  
Blogger Vetenskap och socialism said...

Ja, i dagsläget så är en bra US-soldat en död dylik. Om de inte deserterar eller skjuter sina generaler, som det heter i visan.

11:37 fm  
Blogger jinge said...

"Hur länge ska Bushadministrationens nyttiga idioter hävda att "övergreppen" (läs: tortyren) är isolerade händelser utförda av några "rötägg"?"

Eftersom administrationen består av ett antal rötägg kan man ju hävda att det krävs ett för att känna igen ett--

12:02 em  
Blogger yabosid said...

Jag har alltid fascinerats av våran förmåga att bidra våld och otäckheter när dom begås av fienden till dennes ledare, men i våra egna led så är det alltid individen som är skyldig.

"Saddam Hussain gasade ihjäl flera tusen." "Hitler dödade flera miljoner" osv. medan i väst så är det personerna som är "skyldiga" .. Lyndie England i Abu Ghraib, osv.

Min slutsats är att våra ledares hjärntvätt är rätt lyckad, då vi lärt oss att inte ifrågasätta vad ordern individen i fråga kommer ifrån. Självklart är det så att överheten visste om övergreppen. Hur skulle annars en lågutbildad soldat, en produkt av amerikanska skolsystemet som knappt kan peka utt Kanada på världskartan, veta exakt hur man förnedrar en muslim.

12:21 em  
Anonymous Anonym said...

Ja hur skulle en lågutbildad människa överhuvudtaget veta hur man förödmjukar en muslim, eller varför inte en medmänniska överhuvudtaget. Yabosid, jag antar att du är ironisk... Annars föreslår jag lämplig kvällsblaska, leta efter nyckelord som gruppvåldtäkt och misshandel. Försök sen påsta att allt sker på order, för hur skulle folk själva kunna hitta på såna jävligheter.

Den sista frågan skulle jag själv gärna vilja ha ett svar på, men jag tvivlar inte på att vem som helst kan komma upp med såna här sjuka grejer (har sett nog många exempel på "mänskligt" beteende i mitt liv).

6:06 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home