måndag, januari 02, 2006

Dödsfallet

Vad ni än gör så missa inte fortsättningen av dokumentären "Dödsfallet" som just nu visas på SVT, en repris av en serie i åtta delar som visades tidigare i somras. Dokumentären följer en verklig mordutredning från första samtalet till larmcentralen och hela vägen genom rättegången. Dokumentären är fantastiskt spännande och fullspäckad av oväntade vändningar. Dokumentären, som utsetts till årets bästa av International Documentary Association, sänds varje kväll i TV 2 runt midnatt, och det är fyra avsnitt kvar. Fruktansvärt sevärt.

Personen som gjort Dödsfallet, Jean-Xavier de Lestrade, har även gjort en av de bästa dokumentärer jag någonsin sett, "Murder on a Sunday Morning", även den tidigare visad i SVT. Dokumentären vann en Oscar 2002, och handlar om ytterligare en mordutredning i den amerikanska södern, där en svart ung man ställs inför rätta. Alla i utredningen, från journalister till utredare, dömer honom på förhand, men som tur är så företräds han av advokaten Patrick McGuinness. Fantastisk.


Officiell hemsida till dokumentären "Dödsfallet"


Andra bloggar om: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Håller helt med dig, om du vill ha ett boktips om fallet så rekomenderas Diane Fannings "Written in blood". Hon tror väl inte helt på Michaels Petersons oskuld, men den är läsvärd ändå. "Och jorden färgas röd" från 1990 är hans Vietnamroman (Time of War).

7:58 fm  
Blogger olydig said...

Tack för tipset!

3:04 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home