onsdag, november 09, 2005

Vad är det för fel på Ulf Nilson?

Dagens krönika av Ulf Nilson handlar om att han vill se fler människor i arbete, att vi har ett system som endast leder till bidragsberoende och så vidare. Med andra ord den vanliga borgerliga klagosången. Men som vanligt passar den främlingsfientlige kolumnisten på att dela ut en känga till invandrarna:

Och viktigast: alla måste gemensamt arbeta för att få invandrarna i jobb. Det gäller inte minst företagarna. Om det blir lättare att avskeda (se ovan) kan man chansa mer - och bör chansa mer. Alla svenskar, oavsett namn och ursprung, bor i samma land. Vi lider alla av samma våldtäktsepidemi som bara växer. Vi lider alla av samma gangsterism som jag skrev om förra tisdagen innan det blev ont om cash i automaterna. Vi lider alla av gängbråk och slagsmål på skolgårdar och i skolsalar. Vi har alla ansvar för framtiden, och får vi inte snabbt till stånd en fredlig dialog mellan "oss" och "de andra", mellan kristna, muslimer och icke religiösa, mellan marknadsliberaler och socialister, så går det åt helvete. Jag skriver detta starkt upprörd efter ett besök i min gamla hemstad, Paris. Kan det som händer där hända i Stockholm? Javisst. Stockholm, liksom Paris, är omringat av förorter som länge varit fiendeland.

Ska vi specifikt ge jobb till invandrare där de enkelt kan få sparken? Ärkekonservative Nilson tycks längta tillbaka till det gamla samhället där arbetaren lydigt fick stå med mössan i hand och bock och buga.

Varför ser han invandrare som enbart ett problem? Varför ser han det som sin plikt att göra invandrare kollektivt skyldiga till "gängbråk och slagsmål", "gangsterism" och en "våldtäktsepidemi"?

Förorter ett "fiendeland"? Är det Nilson sätt att starta en fredlig dialog?

Får jag fråga hur Nilson delar upp människor i kategorierna "oss" och "de andra" som han skriver om? Vilka räknar han som "oss"? Vita, medelålders medelklassmän?

Vad är det som har gjort den gamle mannen så fylld av hat och avsky mot invandrare?


Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Herr Brunn said...

Men va fan! Kan ingen kapa av fingrarna på gubben!

Våldtäkts epedemin är ju bara en konstrution av vad han och de andra sensationsmediapiskorna i brist på annat att skrämma de naiva läsarna med (det visade sig att överfallsvåldtäkterna har minskat enligt polisen i en jämförelse med förra året).

Jag blir ju rädd att människor med mentaliteten kvar i 1800-talets koloniala syn på de "andra svarta" som djur som våldatar vår vita oskyldiga kvinnor. Galning!!!

Kolla in de ekonomiska faktorerna istället som anledningen till upplopp! Kan klasskillnader ha något med historien?? Ja då är det ju skitbra att folk ska konkurera om låglönejobb! Gärna ha två arbeten för att klara sig!

8:44 fm  
Anonymous Kerstin said...

För att inte tala om att det samhälle UN vill ha tillbaka till var ett samhälle där vi hade hungerkravaller och revoltungar, utan att en enda "invandrare" var inblandad.
Det verkar som om nyliberaler och konservativa inte har en aning om detta eller hur ett klassamhälle fungerar! Hade de insikter om den saken skulle de inte längta till ett sådant så intensivt som de gör.

7:09 em  
Blogger Mr Brown said...

Nyliberaler och konservativa säger ju att klassamhället inte finns längre, så det låter ju logiskt att de inte vet hur det fungerar eftersom de inte vet om att det existerar.

8:42 em  
Anonymous ka kui said...

"Förorter ett "fiendeland"?"

Tja. Det är i alla fall på väg åt det hållet när brandbilar, ambulanser, polisbilar mm angrips av stenkastning i delar av Malmö och Göteborg, och ner en polisstation beskjuts i Södertälje. Eller tycker ni inte att det visar på en fientlig inställning bland invånarna där?

9:18 fm  
Anonymous Anonym said...

Så, låt oss anta att "de där ute i förorterna" vill "oss andra" illa för ett ögonblick (utan att diskutera det idiotiska i såna typer av generaliseringar).

Varför tror du, ka kui, att de gör så? Varför har de en "fientlig inställning" som du skriver? Vad tror du vill de ha istället för de som "Samhället" kan erbjuda?

10:44 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home