måndag, september 19, 2005

Aftonbladet och de "svenska väljarna"

Aftonbladet har haft en enkät på sin sida där deras läsare får rangordna ett antal politiska frågor de tycker är viktiga. Efter att ha fått 65.000 svar på enkäten, har de kontaktat partiledarna för att höra vilka frågor som de tror att "svenska väljarna" har rangordnat som viktigast. Aftonbladet basunerar följande på sin hemsida: "Sex av sju partiledare vet inte vad väljarna vill". I artikeln som följer heter det:

För att testa politikernas verklighetskontakt gav vi partiledarna en utmaning: ranka de tre frågor som du tror är de tre viktigaste för väljarna i valet 2006.

Givetvis är det inte "svenska väljarnas" åsikter som testas, utan Aftonbladets läsare. Det lilla faktumet smygs undan i en fotnot:

Listan bygger på en enkät som 65 000 besökare på aftonbladet.se har besvarat. Urvalet är inte representativt för befolkningen.

"Undersökningen" som skulle handla om politikernas "verklighetskontakt", handlar egentligen om de kan gissa sig till vad Aftonbladets läsare tycker.


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Johnny C said...

Ah, observant du är. Det hade jag missat. Betyder det också att aftonbladets omröstning om vem som är bäst i Idol 2005 inte heller är representativt för befolkningen???? Bra att du förklarar sådant som vi vanligt folk inte förstår. Keep it up!

6:42 em  
Blogger olydig said...

Oj. Är inte ironi väldigt 90-tal?

6:59 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home