torsdag, september 15, 2005

Stoppa pressarna!

Den viktigaste nyheten från FN's historiska toppmöte tycks vara att Bush blev kissnödig.

Hur är det möjligt att en sån här "icke-nyhet" kablas ut över hela världen? Är det avsett att få Bush att se lite mer mänsklig ut? "Titta, han blir ju kissnödig precis som alla vi andra!"

Det är ju för pinsamt. Tänk om medierna kunde lägga minst lika mycket krut på vad som faktiskt händer under mötet, istället för att öda tid på det här larvet.


PS. Se Yabosid

3 Comments:

Anonymous Leif Erlingsson said...

"Tänk om medierna kunde lägga minst lika mycket krut på vad som faktiskt händer under mötet, istället för att öda tid på det här larvet."

Tänk om media hade gjort det - då hade de ju inte fullgjort sitt uppdrag, som rimligen är att hålla människor OINFORMERADE och OFÖRSTÅENDE. Medias uppgift är uppenbarligen är att begränsa analys och diskussion på ett sätt som tjänar statens och företagens intressen (detta sker genom missledande information som inte är osann men den är missledande, irrelevant, fragmenterad och ytlig vilket skapar en illusion av förståelse, medan den i själva verket avleder oss från äkta förståelse och insikt (lånat och anpassat från Neil Postman)). Därför är det måhända oriktigt att kritisera media för att censurera och på andra sätt i själva verket fullgöra sin egentliga uppgift, utan mer relevant att diskutera varför detta att hålla oss förvirrade och missledda med irrelevant information är det verkliga syftet, och varför det sker så mycket hycklande om detta uppenbara faktum?

Se även "Som om internationell lag och så vidare fortfarande gällde" och min blogg.

3:53 em  
Anonymous Leif Erlingsson said...

Jag kanske ska tillägga att det annars brukar vara just Aftonbladet som publicerar Pilger och andra som faktiskt ger oss perspektiv på skeendena. Så det var synd att det var just Aftonbladet som skulle ha kört ut kisstoryn.

3:57 em  
Anonymous Anonym said...

Givetvis måste Bush toalettbesök vara en av de viktigare händelserna. För någon substans i de kavalkader av högtravande tal som världens ledare bjöd på är det ju inte.

12:40 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home