torsdag, februari 08, 2007

Fair and balancedKrigshetsarna på DN slår till igen, och den här gången är det Iran som är i fokus. Tidningen svassar som vanligt för Bushadministrationen och den konservativa, påstått "liberala" falang som vill tvinga på världen en perverterad form av demokrati med alla till buds stående medel, inklusive massmord, tortyr och åsidosättande av grundläggande mänskliga rättigheter och, ironiskt nog, grundläggande liberala värderingar.

Den här gången har man tolkat ett uttalande som ayatollah Khamenei ska ha gjort i iransk TV, där han menar att Iran kommer svara på aggressioner från alla angripare, var de än befinner sig i världen. Fullkomligt normalt för en stat, och dessutom fullkomligt legitimt. Men hur har rubriksättarna på DN handskats med uttalandet?

Iran hotar slå till mot USA

Alltså, ett uttalande om att Iran kommer försvara sig vid anfall, som det anstår en stat, har alltså förvandlats till att de hotar att slå till mot USA. Återigen känner vi igen mönstret från Irakkriget, där USA's fiende per automatik ska demoniseras. Ingenting har de lärt från sin febriga krigsiver för fyra år sedan. Samma repiga skiva spelas en gång till, med skillnaden att man har bytt ut en konsonant.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:12 fm  
Blogger jinge said...

Du hörde inte Fredrik Malm?

Tror att Ali har en länk till det ljudklippet på SR..

9:00 em  
Blogger Ryan Ghadban said...

"Liberalismen" slår till igen!

11:35 fm  
Anonymous Anonym said...

Om USAs vapenskrammel mot Iran verkligen är på allvar och världen igen kommer att mobiliseras i massdemonstrationer mot det kommande kriget - som i februari 2003 - kommer media då åter att tiga? Kommer Bush-administrationen åter att marginalisera folkets protester? Allt tyder på det. Allt tyder också på att det som sker ej heller alltid är "misstag" och "jag-visste-inte", tyvärr kanske man borde säga. Det är så här vissa inom borgerligheten vill ha det.

1:07 em  
Anonymous Anonym said...

den här gången är inte som de andra gångarna.
iran är inte irak eller afganistan, de springer inte runt med någa AK47 och deras kommer att vara eniga när anfallet kommer.
irans försvar är betydlig mer avancerad än de flesta i mellan östern.
det är usa s största utmaning.

9:52 fm  
Anonymous Anonym said...

Preemptive strike!

9:04 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home