söndag, mars 19, 2006

Notis

Onsdag 15/3
Ishaqi (nära Balad): Amerikansk militär på jakt efter en misstänkt al-Qaidamedlem genomför en räd mot ett hus och griper den misstänkte. Enligt irakisk polis och vittnesuppgifter dödas elva andra personer i samma hus, varav fem barn. De tillhör alla samma familj och uppges ha skjutits i huvudena. Amerikanerna sprängde därefter sönder huset. Irakiska lokala myndigheter kräver en förklaring till den amerikanska militärens agerande. Amerikansk militär uppger å sin sida att två kvinnor och ett barn har dödats vid tillfället men ger ingen närmare förklaring. Ett flertal bilder sprids som motsäger den amerikanska militärens version.


Texten är tagen ur en artikel ur Svenska Dagbladet med rubriken "En ofattbar brutalitet har tagit över i Irak". Nyheten blev för ett par dagar sedan en notis i Dagens Nyheter.

Har vi nått så långt att det endast blir en notis i våra tidningar när fem irakiska barn avrättas med skott i huvudet av amerikanska soldater? Har vi blivit så vana vid de amerikanska lögnerna och "övergreppen" att vi inte längre reagerar över sådana här händelser?

Det är så här "befrielse" och "demokratisering" ser ut.
.


Andra bloggar om: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home