fredag, mars 10, 2006

Hur "liberalt" är Folkpartiet?

SVT meddelar idag att socialdemokraterna har gjort upp med folkpartiet, "Sveriges liberala parti", som de själva kallar sig, om den hårt kritiserade frågan angående hemlig avlyssning. Något ironiskt så skriver folkpartiet på sin hemsida att "respekten för den enskilda människan är liberalismens utgångspunkt", samtidigt som Lagrådet säger till SVT att lagförslaget är "ett hot mot den personliga integriteten". Hur liberalt är egentligen Sveriges liberala parti?


Andra bloggar om: , , , , ,

4 Comments:

Blogger Wille said...

Hur "liberalt" är Folkpartiet?
I all korthet: inte speciellt.

Längre svar: Liberala är de bara i det där tillnamnet de envisas med på sin slogan.
Folkpartiet kan närmast nämnas som någon populistisk sörja där de blandar de delar av socialism, konservatism, auktoritarianism och liberalism i en salig sörja bestående av de delar (de själva tror) går hem ute i stugorna.

Några som helst principer har de då inte.

1:43 fm  
Blogger jinge said...

Åsa Linderborg: Det finns inte många liberaler som offrat sitt liv för någon annans rätt att få säga sin mening. Men det finns gott om liberaler som offrat sin liberalism för att hindra andra från att säga den.."

Fritt citerat.

Menar du frågan på en skala? 1-10?

Svaret är: 0

5:39 em  
Blogger Mr Brown said...

Knepigt det där med liberalismen. Liberala partier verkar det vara ont om, i alla fall sådana som vill kalla sig liberala. De mest liberala, i generell mening är troligen sossarna och reformvänstern.

7:56 em  
Anonymous Anonym said...

Liberalismen är den Straussianska nykonservatismens principiella fiende #1. Därför är det en bitande ironi att folkpartiet nu i huvudsak är ett nykonservativt parti (the enemy within).

Nykonservatismen är lierad med sionismen, en geopolitisk ideologi som handlar om världsdominans och tjänar en finansiell elit i city of London. Det är samma elit som utgjorde kärnan i det Brittiska Imperiet och som äger federal reserve. Judiskhet är en bisak i sammanhanget, kommunism och liberalism är systerkonspirationer uppbackade av denna elit och konflikten dem emellan tjänar ett högre syfte; penetreringen av globalt kapital och usurperingen av självständiga stater, idag kallas det globalisering och är ett hot mot demokratin.

http://www.worldnewsstand.net/history/redsymphony.html

11:48 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home