fredag, april 21, 2006

Off with their heads!

Dagens Nyheter meddelar idag att Moderata Undomsförbundet i Gävleborg har åkt dit för fusk, och tvingas nu betala tillbaka mer än 200.000 kronor som förbundet fick i bidrag för 2004.

Givetvis förväntar vi oss samma upprörda brösttoner från högerns ungtuppar som då Ung Vänster och SSU åkte dit...


Ett fåtal exempel:

Fredrik Malm - Ung Vänster en allt mer auktoritär sekt
Katharina Lind - Vänster/sossepackfusk - igen
Spookhead - Ungkommunisternas bidragsfusk


PS. För övrigt är det något ironiskt att ungdomshögern, som gladeligen raljerar över bidragsberoende, själva är beroende av bidrag, något som Urban Lindstedt skriver om.
.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 Comments:

Anonymous Johan L said...

"Beroende", tja kanske det... hela idéen från vänsterhåll är ju att göra folk beroende av bidrag så varför skulle "ungdomshögern" särbehandlas? :)

Hur som helst så finns det två huvudlinjer vad gäller mottagande av bidrag från staten inom den del av "högersfären" jag är bekant med. Den första är att det är principiellt fel och att de skall avstås (leva som man lär, brukar de hävda). Den andra linjen är mer pragmatisk och säger att givet dagens system så skall bidragen både sökas och tas emot. Detta för att medlen annars endast kommer våra motståndare till del. Till detta brukar man även hävda att det inte är moraliskt fel att ta emot bidrag, så länge man inte tagit del av dess införande och att man fortsätter verka för att de avskaffas, för alla.

Jag ansluter till den andra linjen. Det är "ni" som inför bidragssystemen för pengar som delvis är våra, varför skall vi avstå från att få tillbaka så mycket vi kan av dem?

8:26 em  
Anonymous Johan L said...

För att uindvika missförstånd så kanske det bör tilläggas att det naturligtvis är fel att fuska till sig bidrag, oavsett vem som gör det. Jag har dock ingen anledning att raljera över att ett enstaka MUF-förbund brutit mot detta, men kanske får anledning till det om det visar sig större, och likt UV/SSU även spridit sig upp i högsta ledningen och till Riksdagen.

8:30 em  
Anonymous Andie said...

Som dina brösttoner nu då, ungefär? Oj,oj,oj, vad nöjd du är!

11:38 em  
Anonymous Kerstin said...

Den här historien var intressantare än så här.

Det började med att Ekot rapporterade om Muf:s fuffens och återbetalning på morgonen och ytterligare några nyheter framåt förmiddagen.
Så plötsligt, någonstans mitt på dagen, kommer ett eko, där det SAMTIDIGT påpekas att Vänster hade tvingats betala tillbaka en summa på dryga. 60.000 tidigare. I DN:s: artikel om saken kunde man finna samma påpekande längst ner i artikeln.

Man kan inte låta bli att undra vem som hade "gjort journalisterna på Ekot uppmärksamma" på att rapporteringen var vinklad då den bara nämnde Muf:s synd.

12:07 fm  
Blogger olydig said...

Är det ett långskott att gissa på NMI?

:-)

9:46 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home