söndag, september 11, 2005

Israel behåller Västbanken

SVD skriver idag att Ariel Sharon "han håller fast vid sin avsikt att behålla stora bosättningsblock på Västbanken, vilka fredsavtal som än ingås i framtiden."

Skulle det här vara en nyhet? DN Debatt publicerade ett utdrag ur Likuds (regeringspartiet) valplattform i valet i januari 2003 i artikeln "Isolera apartheidstaten Israel"

"De judiska samhällena i Judéen, Samarien (Västbanken vår amn.) och Gaza är förverkligandet av sionismens värden. Bosättning på marken är ett tydligt uttryck för det judiska folkets oantastliga rätt till Israels land och konstituerar en viktig ägodel i försvaret av staten Israels vitala intressen. Likud kommer fortsatt att stärka och utveckla dessa samhällen och kommer att förhindra att de utrotas.

Israels regering avvisar blankt etablerandet av en palestinsk arabisk stat väster om Jordanfloden - Jordanfloden kommer att förbli staten Israels permanenta östliga gräns."

Det är dags för medierna att sluta hymla med Israels avsikter. Medan Sharon viftar med vänsterhanden i Gaza, som förvandlas till en "suverän" bantustanstat, så stärker han sitt grepp om Västbanken.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger yabosid said...

Att Sharon och Likud skulle göra så här var ju inte direkt väntat.

Hoppet ligger nu i att den opinion mot bosättarna som växt i Israel under de senaste året leder till Avoda och Meretz på vänsterkanten kommer till makten. Vilket kan ändra hela ekvationen och faktiskt tvinga fram förändring när det gäller bosättarpolitiken.

4:31 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home